Over mij

Personal drive

Tijdens mijn eerste baan werd ik geconfronteerd met een grote reorganisatie waarbij de helft van de mensen hun baan verloor. Als projectmanager werd ik verantwoordelijk voor een drastisch verbeterprogramma in de overgebleven drie fabrieken. Het was hard werken onder hoge druk maar we slaagden erin om het bedrijf weer winstgevend te maken en ik was trots op het resultaat.

Sindsdien heb ik altijd focus gehouden op het realiseren van structurele verbeteringen. Het geeft me veel voldoening om een organisatie en de mensen die daar deel van uitmaken vooruit te helpen in de juiste richting, beter voorbereid op de toekomst.

Aanpak

Ik gebruik geen template oplossingen, maar door de diversiteit van mijn ervaring met veranderingstrajecten heb ik een sterke visie ontwikkeld die met enkele statements gekarakteriseerd kan worden:

  • Alleen eenvoudige oplossingen werken ook in de praktijk. Vaak kost het wel meer moeite om tot die eenvoud te komen.
  • Er is niet één beste manier van organiseren. Elke organisatievorm moet passen bij de strategie om effectief te zijn;
  • Mensen verdienen respect. Voor mij vertaalt zich dat in het zetten van heldere verwachtingen, het actief ondersteunen van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en eerlijk te zijn in de feedback. Dit is niet altijd makkelijk maar wel belangrijk voor zowel de persoon als de organisatie.
  • Ik luister actief naar mensen en ben ook bereid hen te challengen.
  • Ik kan soms hard drukken om dingen gedaan te krijgen maar heb ook geleerd om geduldig te zijn als dat beter is voor het team of iemands individuele ontwikkeling. Welke stijl ik hanteer hangt af van de situatie en maak ik bespreekbaar.
Leenen-Management-Jules-Leenen-potentiele-rollen

Mogelijke rollen

Verschillende situaties vragen om verschillende oplossingen en ik kan vanuit diverse rollen waarde toevoegen.

Interim Management:

  • Zijn er dringende uitdagingen (inclusief people management) die tegelijkertijd opgepakt moeten worden in een hectische periode / situatie?
  • Moeten er lastige beslissingen genomen worden die beter door iemand van buiten kunnen worden genomen?
  • Worstelt u met uw strategische leveranciers of uw Supply Chain of operations strategie?

Interim management is een sterke vorm van interventie en is het meest geschikt in situaties waarin de druk om te verbeteren hoog is. Strategiebepaling en uitvoering, het doorvoeren van verbeterprogramma’s en people management en ontwikkeling kunnen allemaal door mij vanuit een interim management rol worden opgepakt.

Consulting & Project Management:

Als uw team op orde is maar u heeft ondersteuning nodig op een specifiek vakgebied of om de realisatie van uw ambities te versnellen, is wellicht een consulting of projectmanagement rol de beste manier om waarde toe te voegen. Onafhankelijk van mijn rol zal ik u helpen om de richting te bepalen, uw mensen te mobiliseren en de prestaties te verbeteren.

WAT OPDRACHTGEVERS ZEGGEN